Farmakoloogia

Date

2009-10-12T12:21:25Z

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

BeSt programmi toetusel loodud e-kursuse eessmärgiks on anda kehakultuuri teaduskonna füsioteraapia magistriõppe üliõpilastele baasteadmiseid ravimite ja mürkide toimest inimorganismile. Kursuse edukalt läbinud üliõpilased omavad teadmisi farmakoloogia üldmõistetest ja ravimtoime printsiipidest; omavad teavet erinevatest ravimvormidest ja ravimite manustamise viisidest; teavad olulisemaid ravimite gruppe ja ravimeid ning nende toimet inimorganismile, kes tegelevad aktiivselt spordiga; omavad teavet illegaalsetest spordis kasutatavatest dopinguainetest ning nende tarbimisega kaasnevatest ohtudest.

Description

Kursuse käigus tutvustatakse üliõpilastele farmakoloogia üldmõisteid ja ravimtoime printsiipe, räägitakse erinevatest ravimvormidest ja ravimite manustamise viisidest (vegetatiivsesse närvisüsteemi, südame-veresoonkonda ja hingamiselunditesse toimivad ravimid, põletikuvastased ravimid); antakse ülevaade illegaalsetest spordis kasutatavatest ainetest nagu ravimid ja mürgid ning nende tarbimisega kaasnevatest ohtudest inimorganismile (dopinguained, nais- ja meessuguhormoonid ja nende antagonistid, psühhotroopsed ained, ravimitoksikoloogia ja ravimiallergia). Kursus on kombineeritud auditoorne õpe veebipõhise toega. Üliõpilane osaleb aktiivselt loengutes ja seminarides täites talle antud ülesandeid ja suhtleb aktiivselt foorumis kaastudengite ning õppejõududega ette antud seminari teemadel.

Keywords

farmakoloogia, ravimid, BeSt programm, ravimiallergia, valuvaigistid, ajalugu, ravimisõltuvus, psühhotroopsed ravimid, rasedus, põletikuvastased ravimid

Citation