Pidulik õhtusöök kui kultuurietendus

Date

2019

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Tartu Ülikool

Abstract

Käesolev bakalaureusetöö vaatleb restoranis Joyce 2018. aasta 13. novembril toimunud kontsert-õhtusööki kui kultuurietendust, toetudes teatriteoreetiku ja lavastaja Richard Schechneri sõnastatud etendusuuringute teadusdistsipliinile. Restorani ühiskondlikku rolli aitavad avada turismi ja toitlustusega tegelevate teoreetikute Darryl Gibbsi, Inga-Britt Gustafssoni jt kirjutised. Lisaks vaatleb bakalaureusetöö Ameerika sotsioloog Erving Goffmanni teooriat inimese eneseesitusest restorani kontekstis, kus lisaks sotsiaalsetele aspektidele on esil ka eneseväljendus ning kindla kuvandi loomine. Bakalaureusetöö analüütiline osa vaatleb restoranis toimunud kontsert-õhtusööki kui kultuurietendust, toetudes lisaks uurija enese perspektiivile ka kolmele intervjuule.

Description

Keywords

kultuurietendus, toidukultuur

Citation