Pidulik õhtusöök kui kultuurietendus
Date
2019
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Tartu Ülikool
Abstract
Käesolev bakalaureusetöö vaatleb restoranis Joyce 2018. aasta 13. novembril toimunud kontsert-õhtusööki kui kultuurietendust, toetudes teatriteoreetiku ja lavastaja Richard Schechneri sõnastatud etendusuuringute teadusdistsipliinile. Restorani ühiskondlikku rolli aitavad avada turismi ja toitlustusega tegelevate teoreetikute Darryl Gibbsi, Inga-Britt Gustafssoni jt kirjutised. Lisaks vaatleb bakalaureusetöö Ameerika sotsioloog Erving Goffmanni teooriat inimese eneseesitusest restorani kontekstis, kus lisaks sotsiaalsetele aspektidele on esil ka eneseväljendus ning kindla kuvandi loomine. Bakalaureusetöö analüütiline osa vaatleb restoranis toimunud kontsert-õhtusööki kui kultuurietendust, toetudes lisaks uurija enese perspektiivile ka kolmele intervjuule.
Description
Keywords
kultuurietendus, toidukultuur