Sissejuhatus

Autor: dots. Reet Mändar (TÜ mikrobioloogia instituut)


Õpiobjekt “Infektsioonhaiguste tekitajad: nimed ja morfoloogia II” on mõeldud TÜ Arstiteaduskonna II kursuse üliõpilastele, kes on jõudnud meditsiinilise mikrobioloogia õppimises lõpusirgele. Õpiobjekti kasutamine eeldab teadmisi meditsiiniliselt olulistest viirustest - nende klassifikatsioonist, morfoloogiast ja füsioloogiast, samuti nende poolt põhjustatavate infektsioonhaiguste patogeneesist.

Õpiobjekti rakendatakse järgmiste kursuste raames:

  • ARMB.01.004 “Meditsiiniline mikrobioloogia” (kuulub hambaarstiteaduse õppekavasse);
  • ARMB.01.020 “Meditsiiniline mikrobioloogia” (kuulub arstiteaduse õppekavasse).

Õpiobjekti on võimalik kasutada ka proviisoriõppe üliõpilastel meditsiinilise mikrobioloogia kursuse paremaks omandamiseks, samuti kõigil huvilistel iseseisva õppevahendina.

iDevice ikoon Lugupeetud üliõpilased!

Meditsiinilise mikrobioloogia kursuse raames olete omandanud teadmisi mitmesuguste mikroorganismide kohta, millest paljud on kasulikud, kuid mitmed tekitavad ka haigusi. Et aidata teil viiruste kohta õpitut paremini süstematiseerida ning korrata, samuti oma teadmisi testida, on valminud käesolev õpiobjekt.

Selles õpiobjektis olevad tabelid sisaldavad infot viiruste morfoloogia ning nende poolt tekitatavate haiguste kohta. Enesekontrolli testid võimaldavad teil veenduda, et olete tähtsamate viiruste nimed ja morfoloogia vigadeta selgeks õppinud.