Tiit, Ene-Margit, juhendajaSelart, Anne, juhendajaAaspalu, MeriliTartu Ülikool. Matemaatika ja statistika instituutTartu Ülikool. Loodus- ja täppisteaduste valdkond2017-07-042017-07-042017http://hdl.handle.net/10062/57070Bakalaureusetöö eesmärk on uurida erinevaid arvutusmetoodikaid, mis hindavad minimaalse toidukorvi maksumust. Praegu kasutatav metoodika põhineb 2007. aastal leitud minimaalse toidukorvi hinnal ja tarbijahinnaindeksil. Käesolevas töös analüüsitakse seda meetodit ning see osutub usaldusväärseks. Lisaks pakutakse välja uus metoodika ning hinnatakse selle sobivust. Teiste meetoditega võrreldes on uue metoodika alusel minimaalse toidukorvi maksumus väiksem ning seetõttu rohkem vastavuses reaalsusega. Siiski vastavalt uuele metoodikale oli hind 2015. aastal madalam kui 2012. aastal, mis ootuspäraselt oleks pidanud olema kõrgem.estminimaalne toidukorvleibkonna toidutarbiminetarbimiskaaludhinnangute usaldusväärsusminimal food baskethousehold food consumptionconsumption porportionsreliability of estimatesMinimaalse toidukorvi maksumuse arvutusmetoodika uurimineThesis