Jõers, Arvi, juhendajaKõrgnurm, KoitTartu Ülikool. Loodus- ja täppisteaduste valdkondTartu Ülikool. Molekulaar- ja rakubioloogia instituut2020-06-182020-06-182020http://hdl.handle.net/10062/68068Mikroobide abil on võimalik sünteesida paljusid erinevaid produkte. Selleks, et nende produktide tootmine ka majanduslikult kasulik oleks, tuleb mikroobid optimeerida oma produkti võimalikult efektiivselt tootma. Tüve optimeerimiseks on ainevahetuse inseneerias mitmeid lähenemisi. Üks lähenemine on kultuuri kasvu peatamine, et suunata rohkem söötme substraate produkti sünteesiks. Töö eesmärk oli leida madalmolekulaarse ühendi tootmise hindamiseks sobiv mudel ja selle abil hinnata, kas lämmastiku või fosfori limitatsiooniga ning suurendatud glükoosi kontsentratsiooniga söötmetel on võimalik suurendada E. coli tootlikustopenAccessAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 InternationalEscherichia colilükopeenlimitatsiooniga söötmedtööstuslik mikrobioloogiabakalaureusetöödEscherichia coli produktsiooni mõõtmine limiteeritud toitainetega söötmetelThesis