Rinken, ToonikaLaasik, LennarTartu Ülikool. Loodus- ja täppisteaduste valdkondTartu Ülikool. Keemia instituut2019-10-072019-10-072019http://hdl.handle.net/10062/65416Antud töös uuriti Enzymedica poolt toodetavates seedimist soodustavates toidulisandites leiduvate seedeensüümide aktiivsusi ja hinnati nende vastavust toodete infolehtedele. Analüüside läbiviimiseks kasutati erinevaid laboratoorseid meetodeid. Töö tulemusena selgus, et kõik analüüsitud seedeensüümid omasid toidulisandis aktiivsusi, mis jäid vahemikku 3–188% võrreldes toodete infolehel olevate väärtustega. Parim kokku langevus saavutati preparaatidega Digest Basic ning Digest Spectrum.estembargoedAccessensüümide aktiivsuste määramineseedeensüümidtoidulisandAnalüüsbakalaureusetöödEnsümaatilise aktiivsuse määramine seedimist toetavates toidulisanditesThesis