Org, Elin, juhendajaKõiv, Viia, juhendajaSova, Emma JohannaTartu Ülikool. Loodus- ja täppisteaduste valdkondTartu Ülikool. Molekulaar- ja rakubioloogia instituut2020-06-192020-06-192020http://hdl.handle.net/10062/68114Tänapäeval ei saa paljud inimesed oma igapäevasest menüüst kätte piisavas koguses kiudaineid ega kasulikke baktereid. Samas on tõusmas tarbija teadlikkus tervise ning mikrobioomi olulisuse osas. Üha enam otsitakse tervislikke ja funktsionaalseid alternatiive tavapärastele snäkkidele. Käesoleva töö eesmärgiks oli ühe sellise funktsionaalse, sünbiootilise toote väljaarendamine maapirnist. Selleks uuriti potentsiaalseid probiootilisi bakteritüvesid, nende probiootilisi omadusi ning leiti parim viis nendega maapirniviilude hapendamiseks ja sünbiootiliste maapirnikrõpsude valmistamiseksembargoedAccessAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internationalhttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/sünbiootikumprobiootikumprebiootikummaapirntopinamburfermenteeriminemagistritöödUue sünbiootilise toote arendamine maapirnistThesis