Aasamets, AnneliTartu Ülikool. Loodus- ja tehnoloogiateaduskondTartu Ülikool. Molekulaar- ja rakubioloogia instituut2016-06-292016-06-292016http://hdl.handle.net/10062/52116Kuigi β-2,6 fruktaanidel, levaanil ja fruktooligosahhariididel (FOS), on mitmeid biotehnoloogilisi rakendusi, on neid veel suhteliselt vähe uuritud ja nende suures mahus tootmine on ebaefektiivne. Käesolevas töös optimeeriti levaani ja levaani-tüüpi FOS-ide kuluefektiivset sünteesi levaansukraasiga Lsc3 bakterist Pseudomonas syringae pv. tomato. Iseloomustati sünteesitud produktide spektrit ja molekulmasse ning uuriti potentsiaalselt prebiootiliste fruktaanide vastupidavust maohappele ja autoklaavimisele.etlevaanlevaani-tüüpi fruktooligosahhariididlevaansukraasprebiootikumidmagistritöödLevaani ja fruktooligosahhariidide süntees Pseudomonas syringae pv. tomato levaansukraasiga Lsc3Thesis