Immuunoglobuliin G glükosüleerimist mõjutavad DNA variatsioonid Eesti populatsioonis

Kuupäev

2016

Ajakirja pealkiri

Ajakirja ISSN

Köite pealkiri

Kirjastaja

Tartu Ülikool

Abstrakt

Valgud on suured komplekssed molekulid, mis omavad mitmeid olulisi ja elutähtsaid rolle organismis. Erinevate ülesannete täitmiseks läbivad valgud pärast sünteesi ka erinevaid modifikatsioone, nagu näiteks glükosüleerimine. Antud töö eesmärgiks oli analüüsida geneetiliste järjestusvariantide mõju immuunoglobuliin G glükosüleerimisele. Töö tulemusena leiti hulgaliselt ülegenoomselt statistiliselt olulisi assotsiatsioone., mis omasid seost immuunoglobuliini glükolüsatsiooniga. Uuringud kinnitasid ülegenoomsete assotsiatsiooniuuringute efektiivsust komplekstunnuste uurimisel.

Kirjeldus

Märksõnad

GWAS, immuunoglobuliin G, glükaan, glükosüleerimine

Viide