Immuunoglobuliin G glükosüleerimist mõjutavad DNA variatsioonid Eesti populatsioonis
Kuupäev
2016
Autorid
Ajakirja pealkiri
Ajakirja ISSN
Köite pealkiri
Kirjastaja
Tartu Ülikool
Abstrakt
Valgud on suured komplekssed molekulid, mis omavad mitmeid olulisi ja elutähtsaid rolle
organismis. Erinevate ülesannete täitmiseks läbivad valgud pärast sünteesi ka erinevaid
modifikatsioone, nagu näiteks glükosüleerimine. Antud töö eesmärgiks oli analüüsida
geneetiliste järjestusvariantide mõju immuunoglobuliin G glükosüleerimisele. Töö tulemusena
leiti hulgaliselt ülegenoomselt statistiliselt olulisi assotsiatsioone., mis omasid seost
immuunoglobuliini glükolüsatsiooniga. Uuringud kinnitasid ülegenoomsete
assotsiatsiooniuuringute efektiivsust komplekstunnuste uurimisel.
Kirjeldus
Märksõnad
GWAS, immuunoglobuliin G, glükaan, glükosüleerimine