La présentation du pouvoir dans le conte " La Barbe bleue " de Charles Perrault et dans les adaptations cinématographiques choisies

Date

2017

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Tartu Ülikool

Abstract

Võimu avaldumine Charles Perrault jutustuses „Sinihabe“ ja valitud filmiadaptatsioonides Töö eesmärgiks on näidata, kuidas erinevad lood võivad peegeldada ümbritsevat ühiskonda ja ajastut ning seeläbi koos ajaga muutuda. Seetõttu on uurimise alla võetud üks konkreetne lugu, et selle arengut ja muutumist jälgida. Kuna visuaalne pool mängib kaasaegses ühiskonnas üha olulisemat rolli, siis uuritakse antud töös filmiadaptatsioone, mis põhinevad ühel ja samal jutustusel. Seeläbi on võimalik võrrelda, kuidas on erinevad autorid käsitlenud lugu ennast ning millised on uuendused, mis on tingitud erinevatest esitlusvormidest.
Dans ce mémoire de master nous avons analysé le conte la Barbe bleue. Plus précisément, nous avons traité de la version écrite par Charles Perrault et de trois adaptations cinématographiques faites par Georges Méliès, Cristian-Jacque et Catherine Breillat. Tout d'abord, nous avons utilisé la théorie de dispositif pour analyser le conte écrit. Ensuite, nous avons utilisé les éléments émergés pour analyser les trois adaptations.

Description

Keywords

prantsuse keel, Perrault, Charles, muinasjutud, muinasjuttfilmid

Citation