Kuidas enda isiksusetüüpi teada saada?

Tegelikult teavad inimesed üsna hästi, millised nad on, vahel tekitab raskusi selle teadmise sõnadesse panemine.

Esimene võimalus oma isiksusetüübi määramiseks on lugeda läbi kõigi kuue tüübi iseloomustused (P, I, A, S, E, K) ja valida välja, milline neist kirjeldustest sinu iseloomustamiseks kõige paremini sobib. Kirjuta see täht endale ülesse, näiteks kui sa arvad, et oled kõige rohkem Ettevõtliku tüübi moodi, siis pane kirja täht E. Seejärel vali allesjäänud 5 tüübi seast kõige paremini sobiv ja pane ka see täht kirja. Samamoodi vali allesjäänud 4 kirjelduse seast sobivaim. Nii saad kokku kolmetähelise isiksusekoodi ehk Hollandi koodi.

Teine võimalus on teha läbi mõni test, mille tulemusena saad teada oma isiksusekoodi. Test ei ole mingi imevahend, vaid ta aitab sul natuke pikemalt ennast analüüsida, mõtteid korrastada ja tulemus koorub otseselt välja sinu antud vastustest. Seepärast püüa küsimustele vastates olla võimalikult aus iseenda suhtes.

Kolmas võimalus on veel - kasuta nii esimest kui teist võimalust ja vaata, kas saad sama tulemuse :-)

Enne veel, kui hakkad testi täitma, tasuks enda jaoks kirja panna ka 3 ametit või kutseala, mille peale oled mõelnud ja mis tunduvad sulle huvitavad.

Head testi sooritamist!

Tulemused - Kuidas enda koodi lugeda? Mida see kood tähendab?

Nii, nüüdseks peaks sul teada olema oma kolmetäheline isiksusekood ehk need tegevusalad, mis sulle rohkem huvi pakuvad.

Põhimõtteliselt on tulemustes 3 natukene erinevat olukorda:

Esiteks, sul oli lihtne valida sind kõige paremini iseloomustavat tüüpi või said testitulemustes ühe tüübi puhul teistest tüüpidest palju rohkem punkte. Sel juhul on sinu huvid ja eelistused üsna selged ja konkreetsed ning sul tasub ka erialavalikul lähtuda põhiliselt sellest valdkonnast.

Teiseks, sa leidsid endaga sarnasusi või said testitulemuses üsna võrdselt palju punkte mitme erineva tüübi puhul. Sel juhul võib öelda, et sind huvitavad mitmed erinevad tegevusalad ja sobiva tegevusala valik võib olla raskem kuivõrd igal valikul on omad plussid ja miinused.

Kolmandaks, sa ei leidnudki enda kohta ühtki sobivat kirjeldust või on kõik testiskoorid madalad. Sel juhul on sul huvisid vähe või on nad nõrgad ja tegevusala valik võib raskeks osutuda - miski nagu ei huvita. Ilmselt tasuks sel juhul avatuma pilguga maailmas ringi vaadata, katsetada erinevaid tegevusi - ajapikku vast tekivad huvidki.