Andmebaasi logo
Valdkonnad ja kollektsioonid
Kogu ADA
Eesti
English
Deutsch
  1. Esileht
  2. Sirvi autori järgi

Sirvi Autor "Sova, Emma Johanna" järgi

Tulemuste filtreerimiseks trükkige paar esimest tähte
Nüüd näidatakse 1 - 2 2
  • Tulemused lehekülje kohta
  • Sorteerimisvalikud
  • Laen...
    Pisipilt
    listelement.badge.dso-type Kirje ,
    Endo-levanaas BT1760: hüpoteetilise CBM-motiivi rolli uurimine
    (Tartu Ülikool, 2018) Sova, Emma Johanna; Alamäe, Tiina, juhendaja; Ernits, Karin, juhendaja; Tartu Ülikool. Loodus- ja täppisteaduste valdkond; Tartu Ülikool. Molekulaar- ja rakubioloogia instituut
    Levaan on polüfruktaan, mis toimib inimese soolestikus prebiootiliselt. Selles polüsahhariidis on fruktoosi monomeeride vahel β-2,6-side, mida Bacteroides thetaiotaomicron’i genoomis kodeeritud endo-levanaas BT1760 hüdrolüüsib, lõigates polümeeri ahela oligomeerideks. Valk BT1760 koosneb N-terminaalsest katalüütilisest domeenist ning C-terminaalest β-sandwich domeenist. C-terminaalne β-sandwich domeen on glükosiidi hüdrolaasidel sageli vajalik süsivesikutega seondumiseks ning sel juhul nimetatakse neid motiive süsivesikuga seonduvateks domeenideks ehk CBM-deks (Carbohydrate Binding Modules). Käesolevas töös on uuritud endo-levanaas BT1760 C-terminaalse domeeni rolli kasutades metsiktüüpi valgust moodustatud mutantseid variante ning mõõtes nende substraadi hüdrolüüsimise aktiivsust ja levaanidega seondumise võimet.
  • Laen...
    Pisipilt
    listelement.badge.dso-type Kirje ,
    Uue sünbiootilise toote arendamine maapirnist
    (Tartu Ülikool, 2020) Sova, Emma Johanna; Org, Elin, juhendaja; Kõiv, Viia, juhendaja; Tartu Ülikool. Loodus- ja täppisteaduste valdkond; Tartu Ülikool. Molekulaar- ja rakubioloogia instituut
    Tänapäeval ei saa paljud inimesed oma igapäevasest menüüst kätte piisavas koguses kiudaineid ega kasulikke baktereid. Samas on tõusmas tarbija teadlikkus tervise ning mikrobioomi olulisuse osas. Üha enam otsitakse tervislikke ja funktsionaalseid alternatiive tavapärastele snäkkidele. Käesoleva töö eesmärgiks oli ühe sellise funktsionaalse, sünbiootilise toote väljaarendamine maapirnist. Selleks uuriti potentsiaalseid probiootilisi bakteritüvesid, nende probiootilisi omadusi ning leiti parim viis nendega maapirniviilude hapendamiseks ja sünbiootiliste maapirnikrõpsude valmistamiseks

DSpace tarkvara autoriõigus © 2002-2025 LYRASIS

  • Teavituste seaded
  • Saada tagasisidet