Immuunoglobuliin G glükosüleerimist mõjutavad DNA variatsioonid Eesti populatsioonis
Date
2016
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Tartu Ülikool
Abstract
Valgud on suured komplekssed molekulid, mis omavad mitmeid olulisi ja elutähtsaid rolle
organismis. Erinevate ülesannete täitmiseks läbivad valgud pärast sünteesi ka erinevaid
modifikatsioone, nagu näiteks glükosüleerimine. Antud töö eesmärgiks oli analüüsida
geneetiliste järjestusvariantide mõju immuunoglobuliin G glükosüleerimisele. Töö tulemusena
leiti hulgaliselt ülegenoomselt statistiliselt olulisi assotsiatsioone., mis omasid seost
immuunoglobuliini glükolüsatsiooniga. Uuringud kinnitasid ülegenoomsete
assotsiatsiooniuuringute efektiivsust komplekstunnuste uurimisel.
Description
Keywords
GWAS, immuunoglobuliin G, glükaan, glükosüleerimine