Meditsiiniline terminoloogia suuõõne ja hammaste asendi kirjeldamisel

Õppematerjal "Meditsiiniline terminoloogia suuõõne ja hammaste asendi kirjeldamisel" tutvustab sulle inimese hammaste pindasid kirjeldavaid termineid nii eesti kui ladina keeles.

Meditsiinis on ülimalt oluline teada, kuidas organid ja struktuurid üksteise suhtes paiknevad. Selle kirjeldamiseks kasutatakse ülemaailmselt ladinakeelset terminoloogiat, mis kirjeldab struktuuride paiknemist. Suuõõs on mitmekesine regioon, milles paiknevate struktuuride ja patoloogiate kirjeldamisel on täpsus väga oluline. Hambaravis kasutatakse veid spetsiifilisemaid termineid, kui üldmeditsiinis. Paljud asendit ja paiknemist määravad trerminid on ka suuõõnes kasutatavad, kuid just hammastega seonduvalt lisandub veel hulk termineid, ilma milleta ei ole võimalik hammastega seonduvaid struktuure ja protsesse kirjeldada ja mõista.

Õpiobjekt sobib eelkõige sulle, hambaarstiõppe üliõpilane. Kuid ka kõigi teiste meditsiinierialade õppijad ja huvilised saavad seda kasutada suuõõnt ja hammaste asendit kirjeldava alusterminoloogia omandamiseks ja kinnistamiseks. Õppimine toimub iseseisvalt 100 % veebipõhiselt. Enne materjali juurde asumist loe kindlasti õpijuhist – see aitab sul materjali kõige optimaalsemat omandada. Kui sa kasutad siinset materjali varem õpitu kordamiseks, siis kulub sul selleks mõni tund. Materjali korrata ja selle omandamise edukust hinnata aitavad sul testid.

Selle materjali läbinuna (lugedes õppematerjale, leides neil esinevad nimetused üles jooniselt ja sooritades edukalt testid) suudad sa orienteeruda hambaravis kasutatavas terminoloogias.

Edukat omandamist!

Õpiobjekti autor: Riina Runnel
Tartu Ülikool
stomatoloogia kliiniku suu- ja hambahaiguste õppejõud
riina.runnel@ut.ee