DSpace
    • English
    • Deutsch
    • Eesti
  • English 
    • English
    • Deutsch
    • Eesti
  • Login
View Item 
  •   DSpace @University of Tartu
  • Loodus- ja täppisteaduste valdkond
  • Keemia instituut
  • Keemia õppekava bakalaureusetööd – Bachelor's theses
  • View Item
  •   DSpace @University of Tartu
  • Loodus- ja täppisteaduste valdkond
  • Keemia instituut
  • Keemia õppekava bakalaureusetööd – Bachelor's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Tärklise modifitseerimisel kasutatava α-amülaasi aktiivsuse määramine ning immobiliseerimine

Thumbnail
View/Open
greta_pentsa_keemia_bak16.pdf (1.129Mb)
Date
2016
Author
Pentsa, Greta
Metadata
Show full item record
Abstract
α-amülaas on ensüüm, mida kasutatakse modifitseeritud tärklise tootmisel. Käesolevas töös leiti α-amülaasi aktiivsuse määramise tingimused, mis põhinesid sinise tärklis-jood kompleksi tekkimisel. Meetodit kasutati nii lahustunud kui immobiliseeritud ensüümi aktiivsuse määramiseks. Ensüüm immobiliseeriti nailon6,6 niidile ja graanulitele, kasutades dimetüülsulfaati ja glutaaraldehüüdi. Niidile immobiliseeritud ensüümi aktiivsus oli 0,55±0,02 U/mg ning graanulitel 0,0048±0,0024 U/mg. Ensüümi inaktiveerumise poolestusaeg oli 4˚C juures niidil 5,9654±0,003 päeva ja graanulitel 4,248±0,005 päeva.
URI
http://hdl.handle.net/10062/57013
Collections
  • Keemia õppekava bakalaureusetööd – Bachelor's theses [186]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV