Tärklise modifitseerimisel kasutatava α-amülaasi aktiivsuse määramine ning immobiliseerimine

Date

2016

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Tartu Ülikool

Abstract

α-amülaas on ensüüm, mida kasutatakse modifitseeritud tärklise tootmisel. Käesolevas töös leiti α-amülaasi aktiivsuse määramise tingimused, mis põhinesid sinise tärklis-jood kompleksi tekkimisel. Meetodit kasutati nii lahustunud kui immobiliseeritud ensüümi aktiivsuse määramiseks. Ensüüm immobiliseeriti nailon6,6 niidile ja graanulitele, kasutades dimetüülsulfaati ja glutaaraldehüüdi. Niidile immobiliseeritud ensüümi aktiivsus oli 0,55±0,02 U/mg ning graanulitel 0,0048±0,0024 U/mg. Ensüümi inaktiveerumise poolestusaeg oli 4˚C juures niidil 5,9654±0,003 päeva ja graanulitel 4,248±0,005 päeva.

Description

Keywords

modifitseeritud tärklis, α-amülaas, aktiivsus, ensüümi immobiliseerimine

Citation